Cześć!
Z uwagi na parę czynników pojawi się przerwa w warsztatach od listopada (warsztaty wrócą zapewne w kwietniu-lipcu 2026). Z tej okazji dodaję kolejny termin dla wszystkich chętnych spędzić dwa dni intensywnego pieczenia!
Na warsztatach porozmawiamy o zakwasach, zrobimy różne ciasta, kształty, dodatki i przejdziemy przez teorię i praktykę robienia chleba. Będzie to świetna zabawa i duża dawka wiedzy.
W cenie jest również poczęstunek, napoje oraz lunch.
Czas trwania warsztatów:
Sobota: 17:00-21:00-22:00
Niedziela 9:00-18:00
*Ciasta wyrabiać będziemy jedynie maszynowo, to jedna z głównych różnic w jedno, a dwudniowych warsztatach.
Na warsztatach przygotujemy:
- Chleb pszenno orkiszowy na zakwasie (w dwóch wariantach fermentacyjnych i z różnymi dodatkami)
- Chleb żytni bochenek z dodatkiem figi, migdałów i przypraw korzennych
- Bagietki, ciabatty i epi na zakwasie
- Pizzę rzymską na starym cieście
- Chleb owsiany typu shrotbrott
- chleb żytni razowy wieloziarnisty
- chleb orkiszowo-żytni typu shrotbrott
- z części słodkiej będą to: rogaliki z makiem, bułki burgerowe, chałki oraz drożdżówki na zakwasie
- i kilka niespodzianek... :)!
Zapraszam serdecznie!
Maks