Na warsztatach przygotujemy:
- Chleb pszenno-orkiszowy
- Chleb żytni 100%
- Bagietki, ciabatty, epi na zakwasie
- bagietki z dodatkiem 70% orkiszu pełnoziarnistego
- chleb duński na kiełkowanych ziarnach orkiszu
- chleb żytni razowy
- chleb w stylu shrott brot na płatkach owsianych
- pizzę rzymską
W ciągu dwóch dni przejdziemy przez cały proces produkcji chleba, zamieszamy razem zakwasy, opowiem o tym jak planuję pieczenie i jak prowadzę zakwasy i zaczyny pod pieczenie. Każdy samodzielnie uformuje chleby i pozostałe wypieki, będzie miał możliwość spróbowania różnych sposobów formowania i nacinania. Pomogę Wam dopasować pieczenie pod Wasze możliwości logistyczne. Skupimy się na mieszaniu ciasta, fermentacji oraz kontrolowaniu całego procesu.
W cenie jest również poczęstunek, napoje oraz lunch.
Czas trwania warsztatów:
Sobota: 17:00-21:00-22:00
Niedziela 9:00-18:00
*Ciasta wyrabiać będziemy jedynie maszynowo, to jedna z głównych różnic w jedno, a dwudniowych warsztatach.