Cześć, jestem Maks i pomogę Ci upiec chleb! W 2010 roku rozpocząłem swoją przygodę z gotowaniem, podczas której ożywiła się miłość do zakwasu i wypieków. Zaczynałem od pracy w piekarni rzemieśliczej w Katowicach, następnie zostałem szefem nowo otwartej piekarni Prodiż Bakery. W 2020 roku razem z Kulinarnymi Kreacjami stworzyliśmy warsztaty chlebowe. W kolejnym roku pracowałem w Krakowie w "Zaczynie", w tym czasie odbyło się wtedy również parę warsztatów w Pracowni Smaku Jolanty Klesser w Katowicach. Następnie przez ponad 2 lata pracowałem w piekarni "Świeżo Upieczona" jako menadżer. W 2024 roku rozpocząłem pracę w piekarni "Chlebiańska" na Bronowicach, gdzie tworzymy aktualnie warsztaty z pieczenia chleba dla amatorów. Współpracuję również z Akademią Praktycznego Rozowju Biznesu w Krakowie, szkoląc piekarnie tradycyjne oraz rzemieślnicze.

W pieczywie najważniejsza jest dla mnie autentyczność, wysokiej jakości składniki i oczywiście przyjemność z całego procesu. Na mojej stronie i instagramie dzielę się moją wiedzą, aby każdy mógł upiec sobie chleb!